13. kolo futbalovej Corgoň ligy

23.10.2010 Celý región

Bratislava 23. októbra (TASR) - V šlágri 13. kola Slovenskej futbalovej Corgoň ligy zvíťazil úradujúci majster MŠK Žilina na ihrisku vicemajstra Slovana Bratislava 1:0.
Šošoni tak ako jediní v súťaži majú v kolonke prehry nulu. Prvý bod na ihriskách súperov získal Tatran Prešov, ktorý remizoval na Záhorí s FK Senica 1:1. Futbalisti Dunajskej Stredy neokúsili trpkosť prehry už šesť ligových kôl v rade, v sobotu vyhrali v Nitre 1:0.

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)
Góly: 35. Piroska (z 11 m) - 90. + Mészáros (z 11 m)
Rozhodoval: Perašin
ŽK: Viljaars - Piter-Bučko, Baran
1648 divákov

Zostavy a striedania:
FK Senica: Bolek - Merzič, Pillár, Gajdošík, Lukšík - Križko - Jar. Diviš, Viljaars (84. Juhász), Kóňa, Piroska (90. + Ďurica) - Faldyna (80. Petrán)
1. FC Tatran Prešov: Jakub Diviš - Petráš, Farbák, Bašista, Josl - Papaj, Baran (63. Belejík), Piter-Bučko, Vršajevič (82. Pekár) - Katona (74. Pribuľa), Meszároš

Predposledný celok tabuľky neprišiel na Záhorie iba brániť a aj preto sa hralo pomerne kvalitné stretnutie. Už v 6. min domáci Diviš po prihrávke Lukšíka v šestnástke hostí ešte zbytočne prihrával Faldynovi, hoci mohol strieľať. Na druhej strane to skúšal nebezpečnou strelou Papaj, ale Bolek bol pozorný. Veľkú šancu na strelenie úvodného gólu mali Seničania v 19. min, keď po jemnom centri Viljaarsa bol sám pred brankárom Prešova Križko, ale po jeho strele sa zatriaslo len brvno brány hostí. O 3 min neskôr to skúšal opäť aktívny Papaj, ale jeho tvrdú strelu vyrazil brankár Boelk na roh. Po jeho zahratí domáci brankár opäť výborne zasahoval po hlavičke Farbáka. Po polhodine hry prevzali iniciatívu viac do svojich rúk Seničania. V 31. min po rýchlom protiútoku zakončoval Piroska, ale Jakub Diviš jeho strelu kryl. O minútu na to po pase Kóňu vnikol do pokutového územia Jaroslav Diviš, ale aj z jeho strelou si prešovský gólman poradil. V 35. min zahral hosťujúci obranca v šestnástke rukou a z nariadeného pokutového kopu dal vedúci gól Senice Piroska. Druhý polčas priniesol sotva priemerný futbal a málo vzruchu s takmer žiadnym zakončením. Domáci sa zamerali na udržanie výsledku a hostia mali loptu viac na svojich kopačkách. Z domácej strany boli nebezpečný iba prienik Diviša v 81. min, ktorý ale gólom neskončil. V nadstavenom čase nastrelil prešovský hráč ruku domácemu obrancovi v šestnástke a Mészáros z nariadeného pokutového kopu vyrovnal.

Stanislav Griga, tréner Senice: "Bol to vyrovnaný zápas. Mrzí ma, že druhýkrát v priebehu týždňa sme prišli o body v závere stretnutia. Posledných 20 minút sme hrali ustráchane, čo súper využil. "
Ladislav Pecko, tréner Prešova: "Som šťastný, že sme získali prvý bod na ihriskách súperov. Chlapci bojovali a išli za bodom aj za nepriaznivého stavu. Za bojovný výkon sme si bod zaslúžili. "

Dukla B. Bystrica - MFK Košice 4:1 (1:1)
Góly: 45. Uškovič, 59. Hesek, 89. Pich, 90+. Gajdoš - 16. Jurčo
Rozhodca Valášek
ŽK: Brašeň - Dobias, Cicman
1160 divákov

Dukla B. Bystrica: Boroš - Brašeň, Adámik, Vajda, Savič - Pančík, Pečovský, Hlinka (46. Gajdoš), Hučko - Uškovič (58. Hesek), Pich (90. Laksík)
MFK Košice: Tofiloski - Kolbas, Dobias (84. Dokovič), Cicman, Čonka - Milinkovič, K. Kuzma, Šinglár, Jurčo - Karaš (68. Pačinda), Škutka

MFK Ružomberok - MFK Dubnica 0:1 (0:1)
Gól: 30. Nosek
Rozhodca: Chmura
ŽK: Ďubek – Ižvolt, Bajza
1048 divákov

Zostavy a striedania:
MFK Ružomberok: Penksa – P. Maslo, J. Maslo, Kostelný, Gallo (79. Lovás) – Ivan Kotora (46. Bielák), A. Sloboda, Sivčevič, Pilár (46. J. Chovanec) – Ďubek - Kroupa
MFK Dubnica: Bajza – Ižvolt, Klabník, Nosek, Beňo – Vavrík – Kolčák - Šulek, Bruško, Grabež (85. Duga) – Porázik (59. Gorelka, 90+. Augustíni)

FC Nitra - DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 59. Filo
Rozhodoval: Samotný
ŽK: Valenta, Sloboda, Mikuš - Obert, Konečný, Helísek
1462 divákov

Zostavy a striedania:
FC Nitra: Hroššo - Igor Kotora, M. Tóth, Kolmokov, Áč - Štetina - Valenta, Leško (71. Šimončič), Rák, R. Sloboda (65. Kaspřák) - Mikuš (79. Kolár)
DAC 1904 Dunajská Streda: P. Kováč - Obert, Struhár, Hrabač, Konečný (66. Lenárth) - Helísek, Hílek, Boya (89. P. Ďurica), Gašparík - Filo (78. Hassan), Matúš

Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce 0:0
Rozhodoval: Sedlák
ŽK: Náther, Stojanovič, Pavlovič
ČK: Stojanovič po druhej ŽK
4637 divákov

Zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Raška - P. Čarnota, Diallo, Gross, Machovec - Procházka, Čorič (68. Wellington), Kaščák, Bicák - Kone, Bernáth (80. Coimbra)
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren - Pavlovič - Babic (84. Orávik), Candrák, Náther (90. Hözl), Kuračka - Stojanovič (90+ Tomko)

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 68. Majtán
Rozhodovali: Olšiak - Kubačka, Hrčka
ŽK: Žofčák - Zošák, Jež, Angelovič
3680 divákov

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečnik - Božič - Ivana (88. Jánošík), Kiss (66. Grendel), Žofčák - Halenár (71. Kordič), Šebo
MŠK Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Šourek, Leitner - Guldan - Vladavič (89. Vyskočil), Zošák (90. +1 Bello), Jež - Oravec, Majtán (73. Ceesay)

Už v prvej minúte sa rútil do veľkej príležitosti Halenár, zoči-voči brankárovi Dúbravkovi si však príliš predkopol loptu a tá skončila mimo ihriska. Domáci útočník sa k zakončeniu dostal v 5. minúte, no zvnútra veľkého vápna namieril vedľa ľavej žrde žilinskej brány. Územná prevaha Slovana v úvodnej štvrťhodine vyvrcholila šancou Dosoudila, ktorému v rozhodujúcej chvíli nesadla lopta na kopačku. Hostia sa v ďalšom priebehu osmelili a 17. minúta priniesla spornú situáciu, keď Oravec po kontakte s Putnockým spadol v pokutovom území, pričom píšťalka hlavného rozhodcu zostala nemá. Na druhej strane mal po centri Žofčáka a nebezpečnej hlavičke Šeba plné ruky práce Dúbravka, ktorý stačil loptu vytesniť na rohový kop. Chladné počasie akoby hráčom na oboch stranách zväzovalo nohy a nepresné prihrávky spôsobili, že hra sa odvíjala predovšetkým medzi šestnástkami. Päť minút pred koncom prvého dejstva mohli "šošoni" potrestať zaváhanie domácej obrany, do ktorej vnikol Oravec a hoci obišiel súperovho brankára, rovnako ako Halenár v úvode duelu si hodil loptu priďaleko.
Prvú šancu po zmene strán mal Halenár, ktorého našiel centrom z pravej strany Žofčák, Dúbravka však nemusel zasahovať. Ďalšej vážnejšej príležitosti sa 3680 divákov dočkalo až po hodine hry, keď po rohovom kope hlavičkoval z bezprostrednej vzdialenosti iba do Dúbravkovho náručia Kiss. Žilinský gólman bol v permanencii aj o dve minúty neskôr, keď s námahou vyrazil prudkú strelu Šeba. Žilinčania odpovedali Guldanovou delovkou, ktorá predchádzala gólu v 68. minúte, keď Oravec našiel ideálnou prihrávkou Majtána a ten bez problémov otvoril skóre - 0:1. "Belasí" márne dobíjali pokutové územie hostí, ktorí, ktorí z pozornej defenzívy vyrážali do rýchlych protiútokov. Na konci 80. minúty si na Bagayokov center najvyššie vyskočil Šebo, ale lopta z jeho hlavy minula priestor troch žrdí. V nadstavenom čase ešte striedajúci Ceesay mohol poistiť triumf hostí, ale Putnocký jeho prudkú strelu zneškodnil. Úradujúci majster sa vďaka víťazstvu vzdialil vicemajstrovi už na rozdiel deviatich bodov.
 

Vyberte región